English home page
Torah lessons - lectures
Rabbis pictures
Blessings - from the rav
About rabbi nachman from breslev
Rabbi shimon bar yochai
Neve tzadikim
דף הבית בעיברית
שיעורי תורה - וידאו
אלבום תמונות צדיקים
ברכות - ברכה מהרב
רבי נחמן מברסלב
רבי שמעון בר יוחאי
נווה צדיקים
ברסלב מידות - הרה"צ רבי יוסף שובלי שליט"א - שיעורי התורה הנצפים ביותר:
דיבורים חוצבי להבות שנאמרו במוצאי ט´ באב תשס"ה. על פי ליקוטי מוהר"ן תורה קמ"א בעניין יכולתו של היהודי ומחובתו למול את ערלת לבבו מכל חטאיו ועוונותיו ע"י ששב באמת בתשובה בכל ליבו, וכששב בכל ליבו יכול למשוך תיקונים נפלאים אפילו להמשך דורותיו. עוד, עובדות ומעשיות מהתורה הקדושה ומחז"ל הקדושים בעניין חשיבות כבודו של כל אדם בזה העולם ועוצם האיסור החמור לבייש שום אדם. התורה חסה על כבוד הבריות, אפילו על כבודם של הגויים, וקל וחומר על כבודו של נפש ישראל על כן אסור לביישו חלילה. ידוע לכל שחורבן בית המקדש נגרם עקב שינאת חינם, אל לאו דוקא, כל זמן שהשנאה היתה כבושה בלב לא נחרב בית מקדשנו, רק כאשר השנאה פרצה חוצה על ידי שביישו איש את חברו אזי נחרב הבית.
לימוד מפרשת השבוע, ויכוחו של אהרן עם מלאך המוות בעניין המגפה, שהבורא יתברך בלבד הוא בעל הבית על נשמות ישראל, ורק בידו להמית ולהחיות את הנפשות. עוד דבר מוסר מחזק עפ"י מזמור ק"ט בתהלים מחובת היהודי להתאמץ ולרדוף אחר עשיית חסדים עם אחרים.
חיזוק בתפילה וצעקה להשם, מעצות המבוארות ערך ´תפילה´ ג´. בהקשר לכך המדרש על פטירת משה רבנו ובהקשר לט´ באב. דברי חיזוק בענייני ט´ באב. פירוש מה´כלי יקר´ על הפרשה, בורא עולם לא חייב לנו שום דבר ואין לנו שום פתחון פה חלילה.